Ahad, 21 Disember 2008

MAK MESYUARAT PENYELIA STPM, KAMI BERCUTI DI KOTA BAHARU DAN KUALA TERENGGANU.

..

Hari tu 10hb Disember 2008, saya dan keluarga pergi Kota Baharu. Kami ikut Lebuh Timur-Barat, Gerik ke Jeli. Kemudian ke Tanah Merah terus ke Pasir Mas dan Kota baharu.

Di Tanah Merah kami makan nasi Tom Yam. Daging merah paling best saya pernah rasa.Di KB kami menginap di Royal Guest House. Hotel ni dekat Istana Balai Besar.
Hari kedua, kami pergi ke Pantai Cahaya Bulan. Masa tu kami tengok ombak kuat sangat sampai kena dekat kaki saya pasir pasir tu. Kami makan pelbagai makanan laut dengan colek.

Kami ronda dengan kereta ke Wakaf Che Yeh, Nilam Puri, nampak masjid lama, ke Ketereh, Melor, Pasir Tumbuh, Kubang Kerian, Putik dan balik KB. Kami makan malam dekat Stadium Sultan Muhammad.Hari ketiga, lepas mak habis mesyuarat pukul 10 pagi kami bertolak ke Kuala Terengganu.Kami ikut jalan pantai melalui Tok Bali, Pantai Bisikan Bayu, Kuala Besut, Kampung Raja. Kemudian ke Permaisuri dan ke Calok. Kami makan tengahari di Chalok.

Kami terus ke Pulau Wan Man. Di situ kami melihat Taman Tamadun Islam.

Kemudian kami ke Kuala Berang. Mak nak tengok sekolah tempat dia
mula-mula mengajar. Kami terus ke Sekolah Menengah Tengku Ampuan Intan.

Balik tu kami beli keropok Losong. Kemudian kami menginap di resort Qurata di Kuala Ibai.


Malam tu kami makan keropok Losong sahaja.


Besoknya pagi-pagi lepas subuh kami keluar hotel, makan pagi di Kuala Terengganu dan terus bertolak balik. Kami ikut jalan pantai, Gong Kedak, Gong Pak Jin, Batu Rakit, Penarik, Fikri, Kg Raja, Jertih, Bukit Yong, Macang, Bukit Bunga, Jeli, Banding, Gerik, Lenggong.

Kemudian kami terus ke rumah Pahteh, menghadiri kenduri perkahwinan Cu Ana Pahcik.

..

1 comments:

en_me berkata...

bestnyerrr jalan jalans ganuu..